Waarom België?

Suriname, mooi tropisch land met multiculturele bevolking. België, even mooi land maar minder tropisch. Multicultureel, maar toch een duidelijke grens tussen autochtoon en allochtoon. En toch hebben velen van ons besloten hier ons leven voort te zetten. Vertel ons waarom je voor België koos? Beter nog: ben je er gelukkiger van geworden?

2 thoughts on “Waarom België?

  1. warda marica schreef:

    Ik koos bijna 17 jaar geleden om in Belgie te gaan wonen, door de liefde, zoals velen van onze Sranangmans die in Belgie wonen of zoals ik, gewoond hebben. Ik vond Belgie een warm, aangenaam land om te wonen. Genoeg mogelijkheden om je zelf te ontplooien en je zelf te zijn. Ondanks al het mooie dat Belgie mij te bieden had, had ik de honger om terug te gaan naar Suriname. En om antwoord te geven op je vraag: Ben je er gelukkiger geworden? Mijn antwoord is: Ik ben al die tijd in Belgie, gelukkig GEBLEVEN. Ik was niet meer of minder gelukkig daar. Het grappige is nu dus wel, dat ik ruim 5 weken weer woon in switi Suriname, ik het land dat 17 jaar mijn thuis geweest, Belgie, mis.

  2. Nathalie Breinburg schreef:

    Ik ben hier pas ongeveer een week, on a mission. Ik hoop dat het me lukt, mijn mensen rekenen op me. Ik heb het meer gedaan voor me kids en voor me relatie. Me kids hun toekomst, we doen Su niet tekort maar meer studie mogelijkheden. Ik wil wel Surinamers leren kennen, ik zit wel helemaal dichtbij de Franse grens.
    Nathalie

Plaats een reactie