Leer (wéér) Surinaams koken

Surinaams eten is heerlijk, pittig en vooral exotisch door haar multiculturele aard. Helaas is Surinaams koken niet even praktisch, omdat de meeste ingrediënten niet meteen in België te vinden.

Nog spijtiger is dat velen onder ons minder vaak onze switi bruin bontji (bruine bonen)  of een simpele bami kunnen serveren dan we eigenlijk zouden willen. Twee maanden terug ontmoette ik een Surinaamse vrouw toegaf dat haar kinderen geen Surinaams eten kenden, omdat ze het ook niet maakte. Het belangrijkste stukje cultuur dat we hier kunnen vasthouden, dreigt dan ook uit onze handen te glippen.

Gelukkig wordt er binnenkort een workshop gehouden om die meest gewaardeerde keukentalenten weer boven water te halen. Kookatelier “Food for foodies” organiseert op 20 september 2011 de kookworshop “De Surinaamse keuken” in Antwerpen. Voor wie geïnteresseerd, kijk maar op de website voor het programma en meer informatie.

http://www.foodforfoodies.be/programma.aspx

Madame jeanette pepers

Roti met kouseband

Saoto soep

Getagged , , , ,

5 thoughts on “Leer (wéér) Surinaams koken

  1. Bas schreef:

    Net 2 maanden te laat om te lezen over de kookworkshop.
    Weet iemand waar ik in België Madamme Jeanette pepers vinden kan? Ik kan ze nergens vinden, enkel de adjuma’s. Maar die smaken niet het zelfde… Het liefst in omgeving Aalst. En ik ben bereidt om ervoor te reizen, maar niet helemaal naar NL, hahaha. Dan kan ik ze beter via een webshop bestellen.

  2. Sharon schreef:

    Je kan bruine bonen (uit blik) gewoon, maar ook enkel bij Lidl kopen. Zoutvlees is moeilijk, maar zeer eenvoudig zelf te maken! Ik kook wekelijks Surinaams en er zijn maar twee probleem-ingrediënten: zoutvlees, voor wie het niet kan maken, en pom. Het ontbreekt ons niet aan ingrediënten, wel aan tijd…

  3. likoet schreef:

    Helloooooo,

    Heb een vraagje. Zijn er goede Surinaamse resto’s in Antwerpen? Heb zo zin in saoto soep!!!

    Thanks

  4. likoet schreef:

    Hello, een vraagje. Zijn er goede Surinaamse resto’s in Antwerpen? Heb zo zin in sato soep!!

    Thanks

Plaats een reactie